Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Οι ωφέλειες του Tae kwon do για τα παιδιά!

Editor: Ιωάννης Κασκάνης - Καθ.Φυσικής Αγωγής/Fitness trainer.

Το Tae Kwon Do είναι μία παραδοσιακή Κορεάτικη πολεμική τέχνη, που χαρακτηρίζεται από λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, τον αγκώνα και τα γόνατα. Μπορεί να διδάξει, ειδικά στα παιδιά, το πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους από μια πιθανή σωματική απειλή.




Πόσες άλλες ωφέλειες θα μπορούσε όμως να προσφέρει το Tae Kwon Do στο παιδί σου ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή;
Πολύ απλά: πάρα πολλές.

Πρώτα απ' όλα είναι ωραίο να βλέπεις λεπτά και δυνατά παιδιά. Πολλά από τα σημερινά παιδιά είναι υπέρβαρα. Κι αυτό γιατί είναι ανενεργά και τρώνε φαγητά με πολλές και άχρηστες θερμίδες. Το ανθρώπινο σώμα, και ειδικά το παιδικό, είναι φτιαγμένο για να γυμνάζεται, να τρέχει, να χοροπηδά και να λαχανιάζει.

Πολλά παιδιά δεν γυμνάζονται, παρά μόνο εξασκούν τα δάκτυλά τους στα κουμπιά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Μία ώρα προπόνηση Tae Kwon Do την ημέρα βελτιώνει κατά πολύ τη δύναμη, την ευκαμψία, το συντονισμό των κινήσεων και την αντοχή.

Το σπουδαιότερο είναι, ότι τα παιδιά απολαμβάνουν αυτή τη σωματική άσκηση και γυμνάζουν όλο τους το σώμα από την κορυφή ως τα νύχια!

Το παιδί στο Tae Kwon Do, εκτός από σωματικά γίνεται επίσης πνευματικά και ψυχικά δυνατότερο. Αυτό το βοηθά στη καθημερινή του ζωή. Μαθαίνει περίπλοκες κινήσεις, βελτιώνοντας την ικανότητα  συγκέντρωσης του και τη μνήμη.

Σημαντικό είναι πως μαθαίνει την πειθαρχία, καθώς πρέπει απαραίτητα να κάνει τις ασκήσεις που του ζητάει ο δάσκαλός του και αποκτά έτσι αυτοπειθαρχία για να συνεχίζει ακόμη και όταν η προπόνηση είναι σκληρή.

Άλλη μία ωφέλεια του Tae Kwon Do για τα παιδιά είναι η έμφαση που δίνεται στο σεβασμό και την ευγένεια. Στην προπόνηση τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τους δασκάλους, τους συναθλητές, τους αντιπάλους και με το χρόνο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μαθαίνουν τη δύναμη της επιμονής. Προσπαθούν για να πετύχουν τους στόχους που θέτουν. Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν την ήττα.

Επιμένουν ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν και η αίσθηση της επιτυχίας και η περηφάνια φαίνεται στα χαμογελαστά πρόσωπά τους. Έτσι ωθείται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση που είναι από τα πιο σπουδαία οφέλη του Tae Kwon Do. Γίνονται πιο σίγουρα για τον εαυτό τους και βελτιώνουν την εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους για να διδάξουν αργότερα και να βοηθήσουν στην καλλιέργεια των πιο νέων αθλητών. Μαθαίνουν την υπομονή και την καλοσύνη. Με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε τους αθλητές του Tae Kwon Do να γίνονται ήρεμοι νέοι άνθρωποι γεμάτοι αυτοπεποίθηση που είναι δύσκολο να πέσουν σε καταστροφικές συμπεριφορές, όπως ναρκωτικά και αλκοόλ.

Τέλος, τα παιδιά με αυξημένη αυτοπεποίθηση έχουν λιγότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού!

Editor: Ιωάννης Κασκάνης - Καθ.Φυσικής Αγωγής/Fitness trainer

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου